-12.9 C
Kaunas
Trečiadienis, 8 gruodžio, 2021
spot_img

Kaip išsivirti imbiero arbatą?

Reikės: poros puodelių vandens, 15 g smulkintos imbiero šaknies, 15 g raudonųjų datulių, arbatinio šaukštelio medaus.

Į puodą supilkite vandenį, tada sudėkite datules ir imbierą, puodą uždenkite, leiskite vandeniui užvirti. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite viskam troškintis apie 15 minučių. Tuomet mišinį nukoškite į puodelį, šiek tiek atvėsinkite, tačiau gerkite karštą. Medų į arbatą dėkite tik tuomet, kai pasiruošite gerti – jo virinti nereikia. Tik taip išsaugosite visas naudingąsias medaus savybes.

„Šios arbatos receptas Kinijoje perduodamas iš kartos į kartą. Nors ją paruošti paprasta, tačiau gėrimas turi tikrų gydomųjų galių. Jis kinų naudojamas iškart pajutus peršalimo simptomus. Tai puikiai suprantama, kadangi arbatoje – visa imbiero nauda, vitaminas C, kurio gausios raudonosios datulės, medus. Išbandyti išties verta“, – siūlo maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė.

Susiję tekstai

LEAVE A REPLY

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

- Reklama -spot_img

Paskutinės naujienos